フランス語を勉強するために来月渡仏する友人を招いて、お別れのディナーをしました。何が食べたいか聞いたところ、向こうでは洋食が多くなるから「アジア系がいいな~」ということで、「韓国料理」を提案しました。韓国料理は好きということで、今日はデザート以外は本格的なレシピを使って韓国系の料理を作りました。
Here is today's menu.
I usually write the menu on a small card.
こちらは本日のメニュー、メニューは小さなカードに書いておきます
|
Today's table setting 本日のテーブルセッティング |
Stir fried noodles with vegetables “Jap Chae” チャプチェ |
Korean-Style Cucumber Salad “Muchim” |
Fermented Korean napa cabbage “Kimchi” Purchased キムチ(市販品) |
Pan fried Korean Stuffed Mushroom “Jeon”
Pan fried Korean Patty Sandwich Zucchini "Jeon"
|
Korean Stir-fried Spicy Squid with Rice “O Jing-uh Dup Bap” |
Korean chicken soup, but not really “Sam Gye Tang”
because I did not use ginseng 高麗人参は使ってないのでサムゲタンとは言えないのですが |
Apple cinnamon tart & Citrus grandis, and Coffee
|
Organic Red Wine - Pic Saint-Loup 2009,
which she purchased in France オーガニックレッドワイン、友人がフランスで購入したワイン |