Korean Menu Dinner

My friend will be leaving Japan next month to study French in France. So I invited her for a farewell dinner at home. I asked her what she would like to eat for her farewell, and she said "something Asian" because she would probably eat more French or otherwise western dishes out there. I suggested "Korean" and she said that she liked. Today, I cooked dishes Korean-style, using authentic Korean recipes for most of the dishes, except for the dessert.  

フランス語を勉強するために来月渡仏する友人を招いて、お別れのディナーをしました。何が食べたいか聞いたところ、向こうでは洋食が多くなるから「アジア系がいいな~」ということで、「韓国料理」を提案しました。韓国料理は好きということで、今日はデザート以外は本格的なレシピを使って韓国系の料理を作りました。



Here is today's menu. 
I usually write the menu on a small card.
こちらは本日のメニュー、メニューは小さなカードに書いておきます

Today's table setting 本日のテーブルセッティング

Stir fried noodles with vegetables “Jap Chae”  チャプチェ

Korean-Style Cucumber Salad “Muchim” きゅうりのムチム

Fermented Korean napa cabbage “Kimchi” Purchased 
キムチ(市販品)

Pan fried Korean Stuffed Mushroom “Jeon” 
ひき肉と椎茸のジョン
Pan fried Korean Patty Sandwich Zucchini "Jeon" 
ひき肉とズッキーニのジョン

Korean Stir-fried Spicy Squid with Rice 
“O Jing-uh Dup Bap” オジンオトッパプ

Korean chicken soup, but not really “Sam Gye Tang” 
because I did not use ginseng 
サムゲタン風スープ
高麗人参は使ってないのでサムゲタンとは言えないのですが

Apple cinnamon tart & Citrus grandis, and Coffee 
リンゴとシナモンのタルト 文旦、コーヒー


Organic Red Wine -  Pic Saint-Loup 2009, 
which she purchased in France
オーガニックレッドワイン、友人がフランスで購入したワイン