Dinner at Italian Restaurant in Nagoya

During my winter holiday, I went to an Italian restaurant called “Conca” and had a wonderful dinner there. It is located within walking distance of Nagoya station and run by a married couple.
This restaurant – a renovated old Japanese house as shown in the photos.

冬休みの休暇中に「コンカ」というイタリアン料理のレストランで夕食をいただきました。
名古屋駅から徒歩圏内にある、ご夫婦で営まれているレストランです。
写真のように古民家を改装した素敵なレストランです。

Conca (Italian Restaurant)
愛知県名古屋市西区名駅2丁目20-28 
2-20-28 Meieki, Nishi-ku, Nagoya, Aichi Japan
Tel: 052-485-5517
Open: 18:00 to 22:00 (L.O)


I had eaten here twice before and quite enjoyed the meals, so I decided to take my partner when he came to Japan. I had already booked a four-course dinner meal that included an antipasto (a dish before the meal), a first course (pasta), a second course (fish or meat) and last course (dessert) with coffee.  
This is the menu that we had on that day.  I knew the name of every dish would be only told verbally, so I quickly took a note.

こちらのレストランではこれまで2回食事をしたことがあり、とても良かったので、今回パートナーが来日した際に連れていくことに決めました。前菜のアンティパスト、1つ目のメイン料理のパスタ、2つ目のメイン料理の魚か肉料理、そしてデザートと食後の飲み物と、4コースからなるメニューを事前に予約しておきました。
こちらが今回いただいたお料理です。毎回お料理の名前は口頭で告げられることが分かっていたので、素早くメモを取りました。 


Kinmedai (Splendid Alfonsino) salad and 
Baccalà Mantecato (Salt Cod and Mashed Potato paste) 
with Genovese pesto sauce 
金目鯛のサラダ仕立てとバッカラ・マンテカート
(塩漬けのタラとマッシュポテトのペースト)のジェノバペースト添え

Fresh homemade bread, served with extra virgin olive oil
自家製パン、エキストラバージンオイルを添えて

Spaghetti venison bolognaise with red cabbage
エゾ鹿のスパゲッティボロネーゼの赤キャベツ添え

Crisp-Tender roasted Challandaise duck breast with 
red wine sauce and potato puree, 
served with roasted turnips and 
Annou orange fleshed yam sweet potato  
フランス・シャラン産鴨胸肉の柔らかロースト、
レッドワインソースとポテトピュレ添え、
付け合わせにはカブと安納芋のロースト

Apple tarte tatin with vanilla ice cream and cappuccino
タルトタタンのバニラアイス添え、私はカプチーノ


Sicilian red wince
シシリア産の赤ワイン
  
This restaurant offers excellent value for money, serving the four-course dinner menu for 3,500 yen (inclusive of tax). So, a meal for two including a bottle of wine we had this time, it costs around 5,000 yen per person. In addition, they do not serve twice the same menu to the guests! In Japan, the good thing that there is no tipping requirement, nor is tipping expected despite the usually excellent service. It is best to pre-book a table once you decide the date. 

こちらのレストランは価格も良心的で、4コースメニューは3,500円(税込)。今回注文したようなワイン1本と2人分のお料理で、1人5,000円位の予算になります。また、同じお客様には同じメニューを出さないようにされているようです。日本ではチップの習慣がないため、たとえ良いサービスを受けてもチップの必要がないのは嬉しいことです。日にちが決まったら事前にご予約するのがベストです。